Ohjeet iltarasteille tuleville

Kausi 2024

Iltarastit pidetään Kauhajoella pääsääntöisesti aina torstaisin. Omatoimirasteja järjestetään, jos kävijöitä näyttää riittävän.

Iltarasteja järjestetään muutamia kertoja kesän aikana yhteistyössä lähiseurojen kanssa joten huomioi nämä kerrat, jolloin iltarastit ovat poikkeuksellisesti joku muu päivä kun torstai ja omatoimirasteissa voi kyseisellä viikolla olla erilainen toimintatapa.

Tervetuloa kuntoilemaan joka torstaisille iltarasteille!

Iltarastit järjestetään Kauhajoen alueella huhti-toukokuusta syyskuun loppuun saakka aina torstai-iltaisin. Iltarastikalenteri  julkaistaan näillä suunnistusjaoston nettisivuilla. Iltarastit myös rastilippu.fi järjestelmässä.

Iltarasteille voi osallistua kuka tahansa metsässä kartan kanssa liikkumisesta kiinnostunut. Kartan saat iltarastikärryn luota toimitsijoilta 7 euron hintaan. Kausikorttina toimii kaudella 2024 EPSU-kortti, joka maksaa 75 euroa (oikeuttaa osallistumisen kaikille vuoden 2024 iltarasteille Kauhajoella, yli 20 tapahtumaa sekä suurimmalle osalle Etelä-Pohjanmaan ja osalle ÖID:n seurojen järjestämistä kuntorastitapahtumista). Alle 20-vuotiailta emme peri karttamaksua. Lastenrataa lapsen kanssa kiertävän vanhemman ei tarvitse maksaa karttamaksua.

Maksuvälineet: käteinen tai Smartum- ja TYKY-liikuntasetelit, Kauhajoen kaupungin liikuntasetelit. MobilePay numero iltarasteilla 10112.

Iltarasteilla on käytössä elektroninen leimaus. Jos sinulla ei ole leimaukseen tarvittavaa EMIT-korttia, voit lainata sellaisen iltarastikärrystä. Kortin laina sisältyy myös kartan kertamaksun hintaan. Radan voi kiertää myös ilman ajanottoa, jolloin EMIT-kortti ei ole välttämätön.

Kaikille löytyy varmasti sopivan mittainen rata:

  • D-rata 1-2 km. Helppo
  • C-rata 2-3 km. Helpohko, mutta vaatii hieman kartanlukutaitoa
  • B-rata 3-5 km. Pidempi ja vaativampi
  • A-rata 5-7 km. Pisin ja vaativin
  • Rastireitti (RR) ja Tukireitti (TR) ovat helppoja, suunnistusta aloitteleville lapsille tehtyjä. Iltarastikalenterissa merkintä RR/TR. Ei tarjolla jokaisella kerralla. Apuna näillä radoilla yhtenäinen viitoitus, joka piirretty myös karttaan.

Saapuessasi iltarastipaikalle, mene iltarastikärryn (kuomullinen autonperäkärry) luo. Valitse itsellesi sopiva rata, saat kartan toimitsijalta.  Ratoihin kuuluvat rastinmääritteet on karttoihin painettuina. Rastinmääritteessä on rastien koodit ja rastipisteen kuvaus. Kysy tarvittaessa neuvoa toimitsijoilta, he auttavat ja opastavat mielellään lähtöalueella.

Metsään tulee lähteä klo 17.00-19.00 välisenä aikana.

TÄRKEÄÄ! Muista aina ilmoittaa nimesi, kiertämäsi rata sekä EMIT-kortin numero (joko suoraan toimitsijoille tai kirjausta varten varattuun vihkoon)  lähtiessäsi maastoon sekä merkitse nimesi kohtaan ruksi maaliin saavuttuasi. Myös ne, jotka kiertävät radan ilman aikaa ilmoittautuvat. Tämä siksi, että järjestäjät tietävät että kaikki osallistujat ovat tulleet maastosta pois.

leimasin

Kuvassa Emit-leimasin ja Emit-kortti (vihreä). Rastin koodina RR1, eli lasten rastireittiradan ykkösrasti.

D-rata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esimerkki D-radasta, helppo suunnistusrata. Radan pituus 1,8 km suoraan viivaa pitkin mitattuna.

lähtömaali

 

Lähtöpaikka. Nollaa Emit-korttisi Lähdön Emit-leimasimessa. Ajanotto alkaa nollauksesta. Nollatessa Emit-leimasimessa vilkkuu punainen valo, 3-5 välkähdystä riittää nollaukseen. Rasteilla Emit-leimasimessa ei vilku valoa. Muista suorittaa myös maalileimaus, ajanotto päättyy.

kivirasti

Rastipisteenä kivi, rastin koodi 45.

ojanpää_rastiRastipisteenä ojan pää