Kilpailuohjeet avoin AM-Sprint ti 4.8.2020

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja: Matti Viinikka, puh. 0500-905983
Ratamestari: Harri Laine
Valvoja: Esa Kuoppala RasKu
Tuomarineuvosto: Pj. , jäsenet

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n, THL:n ohjeistusta, alueen ohjeita ja sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Kartta

Kartta on tuloste 7/2020 kokoa A4 mittakaavassa 1:4 000. Kartta on muovisuojuksessa.

Kilpailualue:

Keskustan alueella, lähimetsikössä ja puistoissa. Kauhajoen keskustaajama-alue kilpailijoilta kiellettyä aluetta klo 17.00 – 20.00 välisen ajan (pois lukien kilpailusuoritus).

Kilpailussa kielletyt alueet:

Kiellettyjä alueita ovat sprintin sääntöjen mukaisesti piha-alueet (kellertävän vihreä väri) sekä läpipääsemättömät kasvillisuusalueet (tumma vihreä). Huomaa, että läpipääsemättömäksi merkitty kasvillisuus on aina kiellettyä, vaikka sen läpäiseminen maastossa olisikin mahdollista. Tällä symbolilla on pensasistutusten lisäksi merkitty esimerkiksi kukkapenkkejä. Pensasaitoja ja muita kapeita kasvillisuuskaistoja on huomioitu maastoon kielletyn alueen nauhalla muutamissa kohdissa, joissa kasvillisuus ei ole täysin yhtenäistä tai kovin korkeaa. Karttaan nämä paikat on merkitty läpipääsemättömän kasvillisuuden merkillä, joten niiden läpäiseminen on kiellettyä. Ylipääsemättömän aidan ylittäminen, läpäiseminen ja alittaminen on kielletty, vaikka se olisikin mahdollista.

Kilpailualueella on kaksi tietä, jotka on merkitty kielletyksi alueeksi ja joiden ylittäminen on sallittua ainoastaan karttaan ja maastoon kartioilla merkityistä suojatieylityspaikoista. Näitä teitä reunustavia jalkakäytäviä pitkin kulkeminen on sallittua. Kilpailijat liikkuvat alueella (myös valvotuilla ylityspaikoilla) aina omalla vastuullaan. Huomioi liikenne!

Kilpailumateriaali

Rastimääritteet ovat lähdössä. EMIT-tarkistuslipukkeita löytyy infon läheisyydestä. Kilpailijat käyttävät numeroita, pakattu pusseihin, noudettavissa seuroittain  INFOsta. Vuokratut Emit-kortit lunastetaan infosta. Tarkista Emit-korttisi numero lähtölistasta. Mahdolliset viimehetken Emit-numeromuutokset infoon.

Piikkareiden ja nastareiden käyttö kielletty.

Mallirasti
Kilpailukeskuksessa. Mallirastilla opaspaalun vieressä on nollausleimasin, jonka avulla voi tarkistaa emit-kortin toimivuuden ennen lähtöä. Toimimattoman kortin tilalle voi vuokrata uuden infosta, hinta 5€. Palauttamattomasta kortista perimme 80 €.

Esilähtö

Esilähtöön matkaa n. 1200m. Katso opaspaalun viitoitus. 5 min ennen lähtöä kilpailija kutsutaan varsinaiseen lähtöön. HUOM! Emitin nollaus esilähdössä!

Lähtö

Emittiä ei tarkasteta lähdössä. Kilpailija vastaa, että kilpailee ilmoittamallaan kortilla. Väärällä emitillä kilpaileva hylätään.

3 min ennen lähtöä rastimääritteet, lähdössä ei ole kiinnitystarvikkeita
2 min ennen lähtöä, ootellaan. Alle 14-vuotiaat saavat tutustua tyhjään kilpailukarttaan.
1 min ennen lähtöä kilpailija siirtyy oman karttasangon ääreen.

H/D10/12/14 – sarjoissa kartan saa 1 min ennen lähtöä.

Lähtösingnaalista kilpailija ottaa kartan ja aloittaa kisan. Kilpailija vastaa, että ottaa oman sarjansa kartan.

Kuntosarjojen lähtö

Kuntosarjaan osallistujat lähtevät kilpailukeskuksesta siihen osoitetusta paikasta klo 19.00 alkaen. Kartat ostetaan lähtöpaikalta, mielellään tasaraha 5€.

Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maalissa kilpailijat siirtyvät leimantarkastukseen. Keskeyttäneet tulevat myös maalin kautta. Kartat ja numerot kerätään maalissa. Kerätyt kartat palautetaan viimeisen kilpailijan lähdettyä.

Kuntosarjalaiset tulevat omaan maaliin lähtöpaikalleen.

Pukeutuminen, WC:t ja peseytyminen

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa. WC:t kilpailukeskuksessa. Ei pesua. Käsidesiä tarjolla.

Ensiapu

Paikalla ensiapupiste.

Ravintola

Paikalla myydään mm. kahvia ja pikku purtavaa nouto-tyyliin.

Tulokset ja palkinnot

Lopulliset tulokset julkaistaan vain järjestäjien nettisivuilla. Am-mitalit jaetaan tulosten valmistuttua noutamalla itse INFOsta kuulutuksen ilmoituksen mukaan.

Muut SSL:n ohjeistukset kilpailijoille korona huomioiden

  1. Jos itsellä tai läheisillä hengitystieoireita tai vastaavia, ei saa lähteä mukaan tapahtumiin.
  2. Autokuntiin mielellään vain saman perheen jäseniä huomioiden henkilöiden lähtöajat.
  3. Tapahtumaan osallistumattomien henkilöiden ei tulisi saapua tapahtumaan.
  4. Kilpailutilanteessa: ei tönimisiä ym. ruuhkia leimatessa rastilla eikä loppusuoralla, vältettävä rastilla leimasimeen ja rastipukkiin koskemista.

Kisaonnea!

Kauhajoen Karhu/suunnistusjaosto