Kilpailuohjeet (alustavat) AM-Partio ke 22.5.2019

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja: Matti Viinikka, puh. 0500-905983
Ratamestari: Harri Laine
Valvoja: Esa Kuoppala, RasKu
Tuomarineuvosto: Nähtävissä tulostaululla

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja alueen sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Kartta

Kartta on tuloste 5/2019 kokoa A3 ja A4 mittakaava 1:10 000 ja 1:7500, käyräväli 2,5 m. Kartta on muovisuojuksessa. Kartta on päivitetty tänä keväänä.

Maasto

Kilpailumaasto on perinteistä metsämaastoa, sisältäen polkuja ja paikoin kivikkoa. Korkeuserot ovat kohtalaiset.

Kilpailumateriaali

Rastimääritteet ovat kartassa. Kilpailunumero on vain partion johtajalla. Numerot ovat infon läheisyydessä narussa. Omat hakaneulat. EMIT-tarkistuslipukkeita löytyy infon läheisyydestä. Partio valitsee keskuudestaan partionjohtajan, joka kantaa kilpailunumeroa. Numero kiinnitetään paitaan, etupuolelle.

Lähtö

Lähtöön matkaa noin 300 m. Katso opaspaalun viitoitus. Lähtöryhmiä on kaksi. Ensimmäinen lähtö tapahtuu 18.30, toinen klo 18.45. Lähdössä on oltava hyvissä ajoin. Emitin nollaus lähtöalueelle mentäessä. Emittiä ei tarkasteta lähdössä. Kilpailija vastaa, että kilpailee ilmoittamallaan kortilla. Väärällä emitillä kilpaileva hylätään.

Lähdössä kartat annetaan partionjohtajalle käteen ennen lähtöä. Kartat saa jakaa muille partionjäsenille vasta lähdön tapahduttua. Noudatetaan lähdönjohtajan ohjeita. Lähdön jälkeen partionjohtaja jakaa kartat ja partio jakaa rastit K-pisteellä. Kaikkien kilpailijoiden käytävä K-pisteellä.

Kokoontumisrasti

Kokoontumisrastilla odottavat kilpailijat eivät saa mennä kielletyn alueen -nauhan länsipuolelle. Partio saa poistua kokoontumisrastin läheisyydestä vasta kaikkien kolmen jäsenen leimattua siellä. Joukkue jatkaa yhtenäisenä partiona viivalla yhdistettyjen loppurastien kautta, kaikkien leimattua niillä, maaliin.

Maali

Viimeisiltä rasteilta on kokoava viitoitus maaliin. Leimaa oman sarjasi rastilla! Kilpailusuoritus päättyy partiojohtajan leimaukseen maalilla. Partiojohtajan tultava viimeisenä maalileimaukseen, muunlainen toiminta voi johtaa partion hylkäykseen. Loppukiritilanteessa maalituomari ratkaisee kirin voittajan maaliviivalla, joka on 2 m ennen leimausta. Maalissa kilpailijat siirtyvät leimantarkastukseen. Keskeyttäneet tulevat myös maalin kautta.

Leimantarkastuksessa järjestäjä kerää kaikki partion kolme Emit-korttia itselleen ja suorittaa leimantarkastuksen. Emit-kortit luovutetaan välittömästi takaisin, kun leimantarkastus on suoritettu. Epäselvät tapaukset ohjataan itkumuurille.

Pukeutuminen, WC:t ja peseytyminen

Pukeutuminen luonnossa. Kilpailukeskuksessa on WC. Peseytymismahdollisuus on Sotkan hiihtostadionin huoltorakennuksessa, jonne matkaa kilpailukeskuksesta n. 1000 m.

Ensiapu

Paikalla ensiapupiste.

Ravintola

Paikalla myydään kahvia ja pikku purtavaa.

Tulokset ja palkinnot

Tulokset julkaistaan tulostaululla kilpailukeskuksessa ja kilpailun jälkeen järjestäjien nettisivuilla. Am-mitalit jaetaan tulosten valmistuttua.

Kisaonnea!

Kauhajoen Karhu/suunnistusjaosto