Ohjeet iltarasteille tuleville

 Kausi 2021 alkaa omatoimirasteilla

Iltarastit alkavat 22.4.21 ja korotilanteesta johtuen aloitamme omatoimirasteilla. Rastit ovat paikoillaan aina torstaista sunnuntaihin klo 18 asti. Ensimmäiset rastit ovat paikoillaan siis 22.-25.4.21. Omatoimirasteilla ei ole käytössä leimasimia, rasteilla vain rastiliput ja rastikoodit. Koodi löytyy kartan rastimääritteistä. Ratoja on tarjolla A, B ja C. Maastossa on rastilipulla varustettu lähtökyltti. Suunnista sinne kartan avulla. Normaalit ohjeet koronan välttämiseksi. Pidä turvaväli.

Karttoja saa ostaa Kauhajoen Kesportista aina kyseisen viikon keskiviikosta lähtien, ensimmäisen kerran 21.4. lähtien. Kartan hinta on sama kuin iltarasteilla eli 5e/henkilö ja alle 20v ilmaiseksi. EPSU kortilla ilmaiseksi. Maksu käteisellä, varaa tasaraha. Kerro  nimesi  ja ratasi kun haet karttaa. Käytämme tietoja suunnistustilastoihin sekä  huhti-toukokuussa karttoja lunastaneiden/rasteilla käyneiden kesken arvotaan 2 x 20e Kesportin lahjakorttia.

Tervetuloa kuntoilemaan joka torstaisille iltarasteille!

Iltarastit järjestetään Kauhajoen alueella huhti-toukokuusta syyskuun loppuun saakka aina torstai-iltaisin. Iltarastikalenteri  julkaistaan näillä suunnistusjaoston nettisivuilla. Iltarastit myös rastilippu.fi järjestelmässä.

Iltarasteille voi osallistua kuka tahansa metsässä kartan kanssa liikkumisesta kiinnostunut. Kartan saat iltarastikärryn luota toimitsijoilta 5 euron hintaan. Kausikorttina toimii kaudella 2018 EPSU-kortti, joka maksaa 70 euroa (oikeuttaa osallistumisen kaikille vuoden 2018 iltarasteille Kauhajoella, yli 20 tapahtumaa sekä suurimmalle osalle Etelä-Pohjanmaan ja osalle ÖID:n seurojen järjestämistä kuntorastitapahtumista). Alle 20-vuotiailta emme peri karttamaksua. Lastenrataa lapsen kanssa kiertävän vanhemman ei tarvitse maksaa karttamaksua.

Maksuvälineet: käteinen tai Smartum- ja TYKY-liikuntasetelit

Iltarasteilla on käytössä elektroninen leimaus. Jos sinulla ei ole leimaukseen tarvittavaa EMIT-korttia, voit vuokrata sellaisen iltarasteilla yhden euron (1€) hintaan. Radan voi kiertää myös ilman ajanottoa, jolloin EMIT-kortti ei ole välttämätön.

Kaikille löytyy varmasti sopivan mittainen rata:

  • Rastireitti (RR) ja Tukireitti (TR) ovat helppoja, suunnistusta aloitteleville lapsille tehtyjä. Iltarastikalenterissa merkintä RR/TR. Ei tarjolla jokaisella kerralla. Apuna näillä radoilla yhtenäinen viitoitus, joka piirretty myös karttaan.
  • D-rata 1-2 km. Helppo.
  • C-rata 2-3 km. Helpohko, mutta vaatii hieman kartanlukutaitoa.
  • B-rata 3-5 km. Pidempi ja vaativampi.
  • A-rata 5-7 km. Pisin ja vaativin.

Saapuessasi iltarastipaikalle, mene iltarastikärryn (kuomullinen autonperäkärry) luo. Saat sieltä joko valmiiksi piirretyn kartan tai kartan, johon voit itse piirtää haluamasi radan. Lasten RR/TR radat on aina valmiiksi piirrettyinä. Ratoihin kuuluvat rastinmääritteet on joko valmiiksi tehtyinä, tai kopioitavissa mallikartoista. Rastinmääritteessä on rastien koodit ja rastipisteen kuvaus. Kysy tarvittaessa neuvoa toimitsijoilta, he auttavat ja opastavat mielellään lähtöalueella.

Metsään tulee lähteä klo 17.00-19.00 välisenä aikana.

TÄRKEÄÄ! Muista aina ilmoittaa nimesi, kiertämäsi rata sekä EMIT-kortin numero (joko suoraan toimitsijoille tai kirjausta varten varattuun vihkoon)  lähtiessäsi maastoon sekä merkitse nimesi kohtaan ruksi maaliin saavuttuasi. Myös ne, jotka kiertävät radan ilman aikaa ilmoittautuvat. Tämä siksi, että järjestäjät tietävät että kaikki osallistujat ovat tulleet maastosta pois.

leimasin

Kuvassa Emit-leimasin ja Emit-kortti (vihreä). Rastin koodina RR1, eli lasten rastireittiradan ykkösrasti.

D-rata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esimerkki D-radasta, helppo suunnistusrata. Radan pituus 1,8 km suoraan viivaa pitkin mitattuna.

lähtömaali

 

Lähtöpaikka. Nollaa Emit-korttisi Lähdön Emit-leimasimessa. Ajanotto alkaa nollauksesta. Nollatessa Emit-leimasimessa vilkkuu punainen valo, 3-5 välkähdystä riittää nollaukseen. Rasteilla Emit-leimasimessa ei vilku valoa. Muista suorittaa myös maalileimaus, ajanotto päättyy.

kivirasti

Rastipisteenä kivi, rastin koodi 45.

ojanpää_rastiRastipisteenä ojan pää