Kilpailuohjeet (alustava)

Etelä-Pohjanmaan Kompassi-cup 2. osakilpailu ja lasten ja nuorten aluemestaruuskilpailu Kauhajoella 15.6. Klo 18

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita.

Tämä Kompassi-cup on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.  Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Aluemestaruuskilpailuun ei tarvita lisenssiä.

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla.

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Maria Haapamäki
Valvoja: Esa Kuoppala
Ratamestari: Harri Laine
Tiedotus: Minna Rotola-Pukkila

TAPAHTUMAPAIKKA

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Sepäntie 270, Kauhajoen Hyypän kylässä. Pysäköinti on sallittua vain järjestäjien osoittamilla pysäköintipaikoilla. Ei parkkimaksua. Parkkialue sijaitsee kilpailukeskuksessa.

KILPAILUKARTTA

Tulostekartta 1:7 500, käyräväli 2,5m, koko A5, muovikotelossa, valmistunut 2012, päivitetty 5/22.

MAASTO

Hyypän rinnemaasto, mäntymetsää, alemmalla rehevää kasvillisuutta. Alue sisältää polkuja ja pieniä teitä.

SARJAT JA MATKAT

Sarja Matka (km) Rasteja (kpl) Sarja Matka (km) Rasteja (kpl)
H16 3,5 9 D16 2,9 9
H14 2,8 9 D14 2,3 9
H12 1,8 7 D12 1,6 7
H12TR 1,5 6 D12TR 1,5 6
H10 1,2 6 D10 1,2 6
H10RR, H8RR, H8RRS 1,6/1,1 6 D10RR, D8RR, D8RRS 1,6/1,1 6

KIELLETYT ALUEET
Maastoon on rajattu/aidattu pieni pätkä ojaa nauhalla, ojan päässä lammikko, jossa vettä. Rajattu alue tulee kiertää.  Tätä kohtaa ei ole merkitty karttaan.

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on Emit-leimasin, mihin suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Rastilla on kaksi rastilippua, normaali ja RR6 tunnuksella merkattu. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR6) että muiden ratojen leimasin (koodi 100). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (2€/kpl) infosta, maksu käteisellä tai MobilePay. Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia. Emit numeron voi tarkistaa lähtöluettelosta. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTINMÄÄRITTEET

Kilpailunumerot narulla infon läheisyydessä. Omat hakaneulat, hätävaraneuloja infossa. Emit tarkistuslipukkeet ovat lähdössä. Rastimääritteet on painettu karttaan, irrallisia määritteitä ei ole saatavilla.

LÄHDÖT

Lähtöön matkaa n. 250m opaspaalulta, keltainen viitoitus.

LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU

Ks. lähtökaavio (erillinen tiedosto kilpailusivuilla). Toiminta lähdössä mukautetusti lasten lähtökaavion mukaan. Sarjoissa H/D16 kartan saa ottaa vasta  lähtöhetkellä.

MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija menee leimantarkastukseen, jossa luetaan kilpailukortti. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 20.00. Karttoja ei kerätä pois maalissa – muistakaa Reilu Peli!

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI

WC:t kilpailukeskuksessa. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa.

PALKINNOT

AM-kilpailussa palkitaan mitalein kolme parasta jokaisesta sarjasta tulosten selvittyä. AM-mitaleita ei jaeta saattajasarjassa. Kaikki saavat osallistumispalkinnon maalissa. 

ENSIAPU
Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

PAIKOITUS

Paikoitus kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ei pysäköintimaksua.

KORONA-OHJEET

Älä tule sairaana tapahtumapaikalle. Vältä turhia kokoontumisia ja lähikontakteja. Pyri käymään WC:ssä ennen tapahtumapaikalle tuloa. Kilpailupaikalla yksi wc-vaunu (4 paikkainen), vaunu sijoitettu keskeisesti maalialueen ja lähtöalueen väliin.

KAHVIO

Kilpailukeskuksessa on pieni kahvio, josta saa mm. kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. Lisäksi makkaran myyntiä! Maksuvälineenä käteinen.

CUP-PISTEET
Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Kompassi-cupissa pisteytys ei tulisi siis nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan keskiössä on Kompassi-cupin osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten kilpailemiseen

Etelä-Pohjanmaan alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Kolme parasta palkitaan Kompassi-mitalein.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8. Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty.

Kultakompassi-cup: H14, D14
Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR
Pronssikompassi-cup 10v: H10&H10RR, D10&D10RR
Pronssikompassi-cup 8v: H8RR, D8RR

Tämä malli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen tai maaston vaativuuden mukaan).

Katso tarkemmin: Kompassi-cup pisteytys 2022 (B-malli)

Pisteytys julkaistaan: O-Skills.fi – Kilpailusarjat, O-Skills.fi – Kompassicup 2022 – B-malli

Lisätietoa: Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto

Tervetuloa!

Kauhajoen Karhu