Kilpailuohjeet E-P:n AM-viesti 25.7.2021 Karijoella

Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja E-P:n alueen AM-sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita huomioiden vallitseva koronatilanne.

Lisäohjeet koskien COVID-19 tilannetta:

  • Ethän saavu kilpailupaikalle flunssaisena.
  • Huolehditaan turvaväleistä, muistetaan väljyys kilpailukeskuksessa ja lähtö/vaihtopaikalla.
  • Huolehditaan käsihygieniasta, käsien desinfiointi kilpailupaikalla wc:n yhteydessä, lähtöpaikalla ja maalissa.
  • Kilpailukeskusalueella suositellaan kasvomaskin käyttöä

Toimihenkilöt:
Kilpailunjohtaja:            Mikko Mäkitalo
Ratamestari:                   Harri Laine
Valvoja:                            Karl-Gustav Norrgrann, Närpes OK
 
Tuomarineuvosto:
puheenjohtaja            Ari Varamäki, LapVi
jäsen                             Tuija Katajamäki, KauWi
jäsen                             Jorma Yli-Kaatiala, KuortKu

Kilpailukeskus, opastus ja pysäköinti: 
Kilpailukeskus sijaitsee Karijoen metsästysseuran majan alueella osoitteessa Luovankyläntie 202, 64350 Karijoki. Opastus alkaa maanteiden 663 ja 17079 risteyksestä os. Luovankyläntie 1, 64350 Karijoki, josta matkaa kilpailukeskukseen noin 6 minuuttia. Kilpailukeskuksessa on maali, info, WC:t, kahvio (maksu käteisellä) ja ensiapu. Pysäköinti kilpailukeskuksessa (2 euroa / auto) ja läheisellä tiellä (min. 600 m / mutta ilmainen).

Kartta ja rastimääritteet:
Kilpailukartta on tulostekartta A4, 6/2021, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m paitsi 1:7500 sarjoilla H/D50 ja vanhemmat, sekä sarjassa H/D12. Kartta on valmiiksi muovipussissa. Rastimääritteet ovat kartassa, ei irrallisia rastimääritteitä.

Rastit:
Rastit ovat ns. luomurasteja sekä valmiita rastipukkeja.
 
Kilpailumaasto:
Kilpailumaaston muodostaa Pohjanmaalle harvinaisen korkea kalliojono. Pellon laidasta korkeimmalle kohdalle on 80 metrin nousu. Kaikki länsirinteiden kalliot ovat pirstoutuneet jyrkänteiksi, notkoiksi ja kivikoiksi. Ehjää sileää kalliota on vain korkeimmilla huipuilla. Rinteiden itäpuolella on moreeniharjanteita.
Kielletyt alueet on merkitty karttaan.

Kilpailunumerot ja Emit-tarkistuslipukkeet:
Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita. Numerot ovat joukkueittain infon läheisyydessä narulla. Ottakaa omat hakaneulat mukaan. Jos unohtuu, niin jonkin verran hakaneuloja saatavilla myös infosta. Numerolapussa on isolla mustalla joukkueen numero ja pienellä osuusnumero.
I-Osuus: Valkoinen pohja
II-Osuus: Harmaa pohja
III-Osuus: Keltainen pohja
Tarkistakaa, että otatte oikean numeron. Numerolappuja ei tarvitse palauttaa suorituksen jälkeen. Emit-tarkistuslipukkeita löytyy sekä infon läheisyydestä että lähtöpaikan sisäänkirjauksen lähettyviltä.

Ilmoittautuminen ja juoksujärjestys:
Viestiin ilmoittaudutaan IRMA järjestelmän kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 19.7.2021 klo 24.00 mennessä. Jälki-ilmoittautuminen Irma-järjestelmän kautta, kaksinkertaisin osanottomaksuin ke 21.7.2021 klo 23.59 mennessä.
Juoksujärjestys on jätettävä IRMA:an viimeistään pe 23.7.2021 klo 20:00. Mahdolliset myöhemmät muutokset suoraan sähköpostiin karhusuunnistus@gmail.com. Juoksujärjestyksen muutos kilpailupäivänä 5 € / joukkue, maksetaan infoon.
 
Leimaus:
Kilpailussa käytetään elektronista leimausta Emit-järjestelmällä. Ennen lähtöä kilpailijan on tarkistettava, että oma Emit-kortti toimii ja että Emit-numero lähtöluettelossa on oikea. Väärällä Emit-kortilla juokseminen saattaa johtaa joukkueen hylkäämiseen. Jokaisella kilpailijalla on oltava henkilökohtainen Emit-kortti. Ilmoittamatta jättäneille varataan vuokrakortti, jonka saa infosta 5 € hintaan. Palauttamattomasta tai vaurioituneesta Emit-kortista veloitetaan 80 euroa. Tarkista Emit -numerosi lähtöluettelosta ja ilmoita mahdolliset muutokset viimeistään lauantaina 24.7. klo 20.00 mennessä sähköpostitse karhusuunnistus@gmail.com . Emit muutokset kilpailupäivänä kirjallisesti infoon klo 10.30 mennessä, hinta 2 euroa. Samaa Emit-korttia voi käyttää vain kerran saman kilpailun aikana. Emit -kortin toiminnan voi tarkistaa kilpailukeskuksessa olevalla mallirastin 0-leimasimella. Mallirasti on infopaalun vieressä.
 
Lähtöaika:
Kilpailussa on kaksi lähtöryhmää, klo 11:00 ja klo 11:08. Lähtöryhmien sarjat on lueteltu alempana taulukossa. Lähtölistat ovat nähtävillä järjestäjän nettisivuilla perjantaina 23.7. klo 20.00 lähtien ja kilpailukeskuksen tulostaululla.

Lähtöryhmät:

Lähtöryhmä 1, klo 11.00 Lähtöryhmä 2, klo 11.08
Sarjat Sarjat
H21 D21
H35, D35 H45, D45
H50, D50, H55, D55, H70 H60, D60, D70, H75
H16, H14, D14, H12 H17-20, D17-20, D16, D12

 
Lähtö:
Emit kortin nollaus lähtöön / vaihtoon mennessä omatoimisesti. Sisäänluku aloitetaan klo 10.35. Kaikki aloitusosuuden kilpailijat oltava lähtöalueen sisällä klo 10.50. Kartat jaetaan lähdössä 1-2 min ennen starttia. Karttoja ei saa avata ennen lähtöä, lukuunottamatta alle 14-vuotiaita, jotka saavat avata karttansa 1 min ennen lähtöä. Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksessa kuuluttajan ohjeiden mukaan.
HUOM! Ensimmäisellä osuudella kilpailijat juoksevat K-pisteelle erillistä viitoitusta pitkin. Kilpailijoiden on mahdollista verrytellä lähtöalueella.
 
Toiminta lähtöpaikalla:
Kilpailija siirtyy kilpailunumero rinnassaan hyvissä ajoin lähtö-/vaihtoalueelle emit-nollauksen kautta. Tarkistusliuskoja saa lähtöpaikalta nollauksen jälkeen. Ensimmäisen osuuden kilpailijat siirtyvät paikalleen kuuluttajan ohjeen mukaan. Kartta jaetaan käteen 1-2 minuuttia ennen lähtöä.
Kilpailija vastaa, että saa rintanumeroaan vastaavan kartan. Kartan takapuolella on kilpailunumero.
 
Maali/vaihto:
Viimeiseltä rastilta maaliin on viitoitus. Maaliviivalla (noin 2 m sen jälkeen) suoritetaan leimaus, josta määräytyy kilpailijan aika. Maaliintulon kirikamppailussa voiton ratkaisee maaliviivan ylitys, ei leimaus! Maalileimauksen jälkeen kilpailija antaa oman kartan toimitsijalle ja ottaa seuraavan osuuden kartan ja ojentaa sen seuraavalle viestinviejälle. Sitten kilpailija siirtyy leimantarkastukseen. Kun kaikkien sarjojen parhaat ankkuriosuuden kilpailijat ovat tulleet maaliin, suoritetaan uusintalähtö vielä lähtemättömille kilpailijoille n. klo 13.15. Seuraa kuulutuksia uusintalähdön ajankohdasta!

Viimeinen rasti: Kaikilla kilpailijoilla on sama viimeinen rasti. Rastilla on sekä RR että tavallinen leimasin. Huomioi, että molempia voi käyttää.

H/D12 -sarjan lisäohjeet:
RR-rata on merkitty maastoon yhteneväisellä, valkoisella nauhalla. RR-ratalaisilla väärästä tai puuttuvasta rastileimasta seuraa 10 minuutin aikasakko, mikä ei johda hylkäämiseen. RR-osuuksien rastit on merkitty karttaan numeroin 1-2-3-… Rastilipuissa ja rastileimasimissa on merkinnät RR1 – RR2 – RR3… RR-kartassa ei ole rastimääritteitä.

Keskeyttäneet:
Keskeyttänyt kilpailija kulkee maalin läpi ja leimaa maalileimasimella normaalisti. Keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa.
 
Pukeutuminen, pesu ja wc:
Pukeutuminen maasto-olosuhteissa. Kilpailukeskuksessa on Bajamajoja. Käsidesiä tarjolla. Erillistä pesua ei ole järjestetty. Kilpailualueella olevassa ampumaratakatoksessa on rajoitetusti katostilaa / -suojaa vaatteiden vaihdolle.
 
Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa.

Pelastussuunnitelma: Löytyy tulostaululta.

Tulokset:
Kilpailun tulokset ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla kilpailun etenemisen aikana, sekä kilpailun jälkeen lopulliset tulokset väliaikoineen järjestävän seuran kotisivuilla.
 
Palkintojen jako:
Kunkin sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan aluemestaruusmitaleilla. Palkinnot voi noutaa infosta tulosten selvittyä. H/D12 sarjan kaikki osallistujat palkitaan ja palkintojen- jako suoritetaan perinteisesti. Noutamattomat palkinnot palautetaan PLU:lle.
 
Sarjat ja matkat:

Sarja Matka Sarja Matka
H21 5,5 km D21 3,9 km
H35 4,2 km D35 3,1 km
H45 4,2 km D45 2,6 km
H50 3,8 km D50 2,6 km
H55 3,5 km D55 2,3 km
H60 3,5 km D60 2,3 km
H70 2,4 km D70 2,2 km
H75 2,4 km
H17-20 3,8 km D17-20 3,1 km
H16 2,6 km D16 2,3 km
H14 2,3 km D14 2,2 km
H12 2,2km RR – 2,2km RR – 1,8km TR D12 2,2km RR – 2,2km RR – 1,8km TR

Hyvää kilpailuonnea!