Ratamestareiden höpinät

Kilpailukeskus sijaitsee Sotkan liikunta-alueen hiihto- ja ampumahiihtostadionilla. Etäisyys Kauhajoen keskustaan noin 5 km. Kilpailukeskuksen sijoittuminen em. alueelle takaa että autolla pääsee noin 300 m päähän, lämmin suihku löytyy halukkaille kilpailun jälkeen. Lisäksi pikkupurtavaa, kisamakkara ja kahvit saa ostettua katoksesta ja kilpailukeskuksessa ei tartte kumisaappaita.

Ratamestariryhmän muodostaa Mikko Mäkitalo ja kisällinä ratamestari opissa kilpasuunnistajana tuttu Lauri Nuuttila. Ratasuunnitelmat valmistuivat ja prikat löysivät tiensä metsään kesäkuun alussa (ennen Jukolaa).

Ratamestariryhmä on pyrkinyt löytämään suunnistukselle parhaat alueet kilpailijoiden käyttöön. Lähtöjä on kaksi ja aivan eri sijainnilla. Lähtö 1 (matkaa 1620 m) palvelee aikuissuunnistajia ja vanhempia nuoria. Lähtö 2 (matkaa 450 m) sijaitsee Sotkan ulkoilualueen ytimessä ja siitä saadaan nuorille turvalliset ja kuitenkin haasteelliset radat, onhan ympärillä runsas polkuverkosto joka kuitenkin saattaa kovavauhtista hämätäkin.

Maasto koostuu hyväpohjaisesta kankaasta aina erittäin vaativaan kalliorinnemaastoon, jossa maltti on valttia. Radat ovat pitkienmatkojen aikarajojen alarajoilla lähtö 1 starttaavilla, mutta kisa on kuitenkin rehti pitkänmatkan kisa. Kilpailijoilta vaaditaan kykyä sopeutua rytminvaihdoksiin ratojen tarjotessa tiukkaa rastinottoa sekä vauhdikkaita pidempiä rastivälejä reitinvalintavaihtoehtoineen. Uskomme että kaikilla on edessään mukava ja monipuolinen suunnistuskokemus.

Tervetuloa

Ratamestariryhmä

(perus-Karhuja) molemmat

Mikko Mäkitalo

Lauri Nuuttila