Kilpailuohjeet Hisu Sprint ja Sprinttiviesti 7.2.2015

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Mikko Mäkitalo 0400-362 432
Valvoja Esa Kuoppala
Ratamestari Harri Laine
Tulospalvelu Raimo Myllyniemi

Tuomarineuvosto

Pj. valitaan

Kilpailukeskus ja paikoitus

Kilpailukeskuksena toimii Kauhajoen Sotkan hiihtostadion, osoite Kisakuja 32, 61800 Kauhajoki. Opastus kantatie 67:lta Kauhajoen Aronkylän kohdalta (Kt67 ja Kt44 risteys), josta ajoaika 15 min. Paikoitus on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Paikoitus tapahtuu liikenteenohjauksen mukaisesti. Ei parkkimaksua.

Kilpailutoimisto

Kilpailutoimisto on hiihtostadionin ravintolarakennuksessa. Toimisto on auki lauantaina klo 8.30 alkaen. Vuokrattujen Emit-korttien nouto kilpailutoimistosta (4€/Emit), maksu käteisellä. Palauttamattomasta Emit-kortista peritään 65€.

Kilpailukartta

Kartta on tulostekartta 01/2015, käyräväli 2,5 m, mittakaava sprintissä ja sprinttiviestissä 1:5000. Kartan koko on A4. Mallikartta on nähtävillä lähdössä. Huom! Kilpailukeskuksen läheisyydessä on runsaasti leveää luistelu-uraa, jonka kuvaukseen käytetty leveä, vihreä viiva peittää paikoitellen ratamerkintöjä (rastivälit ja rastiympyrät). Olkaa siis tarkkoja, että käytte kaikki rastit oikeassa järjestyksessä. Rastien koodit ovat painettuna kartassa rastinumeron perässä.

Kilpailumateriaalit

Kilpailunumerot kiinnitetään sekä henkilökohtaisessa että viestikilpailussa OIKEAAN reiteen. Omat hakaneulat! Numerot on noudettavissa kilpailukeskuksesta infosta. Pääsarjoissa (H21 ja D21) käytössä henkilökohtaisessa kilpailussa numerolaput, joissa punaiset numerot, muilla sarjoilla mustat numerot. Huom! Henkilökohtaisen kilpailun numerot kerätään pois ja viestiin on käytössä uudet numerot. Viestin numerolaput jaetaan infosta vasta henkilökohtaisen kilpailun jälkeen sekaannusten välttämiseksi. Viestin numerolappua ei tarvitse palauttaa.

Parisprinttiviestissä käytetään numeroita 1-56. Ensimmäisen osuuden viestinviejät käyttävät numeroita, joissa on osuusmerkintä 1-3 ja toisen osuuden viestinviejät numeroita, joissa on osuusmerkintä 2-4 siten, että joukkue numero 1 käyttää numeroita 1(1-3) ja 1(2-4) jne.

Maasto ja urasto

Kilpailualue on ulkoilualueen lähimaastoa, jossa korkeuserot ovat pienet. Valaistu kuntolatu toimii kilpailu-uraston runkona. Urasto on paikoin tiheä ja suunnistuksellinen. Tiheästä urastosta johtuen kohtaamisia tulee -> VAROVAISUUTTA kohtaamisiin ja muistakaa väistää OIKEALLE!

Urastosta yhtenäisellä viivalla merkittyä uraa on n. 20 %, katkouraa n. 10 %, sekä pisteuraa (kuitenkin melko nopeasti edettävää) n. 70 %.

Kielletyt alueet

Kielletyt alueet on merkitty karttaan ja niitä on ehdottomasti noudatettava. Huomioikaa erityisesti, että kilpailualueen länsiosassa kulkevalla tiellä liikkuminen kilpailusuorituksen aikana on ehdottomasti kielletty. Kielletyillä alueilla liikkuminen johtaa kilpailijan hylkäykseen.

Rastit ja leimaus

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Rastit ovat uran yli tai laitaan sijoitetuissa ”perinteisissä” rastinaruissa. Rastileimasin on rastilipun urastoon nähden toisella puolella. Mallirasti kilpailukeskuksessa. Mallirastilla on leimasin, jolla voi testata Emit-kortin toimintaa.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-kortin toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Mikäli kilpailija tulee maaliin eri Emit-kortilla kuin järjestäjille on ilmoitettu, kilpailija hylätään. Mahdolliset Emit-kortin numeromuutokset tehdään kilpailutoimistoon hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua.

Suksien voitelu ja testaus sekä verryttelyladut

Kilpailukeskuksessa ei ole mahdollisuutta voidella suksia sisätiloissa. Suksien testaus ja verryttely on mahdollista kilpailukeskuksessa.

Sarjat ja matkat

Ilmoitetaan erillisessä taulukossa.

Lähtö, henkilökohtainen sprinttikilpailu

Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Opastus lähtöön lähtee opaspaalulta. Lähtöön on matkaa 800 m. Lähtöön siirtyminen tapahtuu hiihtäen tai suksia kantaen. Lähtöpaikalle pääsee tietä ja tien viertä pitkin. Lähtöpaikalla on mahdollisuus verrytellä hiihtäen.

Toiminta lähtöpaikalla:

5 min Kilpailija kutsutaan lähtöön
4 min Emit-kortin nollaus
3 min Mallikartta
2 min Siirtyminen karttasangoille
1 min Kilpailija ottaa kartan sarjatunnuksella varustetusta kartta-astiasta ja siirtyy lähtökarsinaan taittelemaan kartan telineeseen (koskee kaikkia sarjoja, 12-sarjalaisia avustetaan tarvittaessa)
0 min Lähtö lähtökarsinasta!

HUOM! Kilpailija vastaa itse siitä, että ottaa oikean, oman sarjansa kartan.

HUOM! 12-vuotiailla lähdössä järjestäjältä avustaja kartan laitossa.

Myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu lähdön toimitsijalle lisäohjeita varten.

Varustekuljetus

Henkilökohtaisen sprinttikilpailun lähdöstä on varustekuljetus kilpailukeskukseen. Varusteiden siirtäminen saattaa kuitenkin kestää pidempään kuin kilpailusuoritus, joten varaudu siihen, ettei varustepussisi välttämättä ole vielä kilpailukeskuksessa maaliin saapuessasi.

Lähtö, sprinttiviesti

Lähdöt tapahtuvat porrastetusti maali- ja vaihtoalueen välittömässä läheisyydessä. Ensimmäinen lähtöryhmä klo 13.00.

Sarjat D21, D80, D20, D18, D11-14, H120, H140, H18

Seuraava lähtöryhmä klo 14.00.

Sarjat H21, H80, H100, H20, H16, H11-14, D100, D120, D16

HUOM! Tarkista perjantai-iltana / kilpailupaikalla lähtöryhmäsi, muutokset ovat mahdollisia.

HUOM! Osalla viestiradoista ensimmäisen rastin ja viimeisien rastien rastiympyrät ovat ihan vierekkäin. Olkaa tarkkana että käytte oikealla rastilla ja oikeassa järjestyksessä. TARKKUUTTA!

Toiminta viestin lähdössä:

Lähdössä toimitaan kuuluttajan ohjeiden mukaisesti. Muistakaa nollata Emit-kortti ennen lähtöä sekä myös toiselle osuudelle mennessä!

Ensimmäisen osuuden viestinviejät kutsutaan lähtöpaikalle 5 minuuttia ennen lähtöä ja he asettuvat numerojärjestykseen lähdön toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Kartat jaetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. Kartat saa kääntää ja asettaa telineisiin 30 sekuntia ennen lähtöä. Lähtö tapahtuu kuuluttajan antaman äänimerkin mukaan. Lähdössä on luistelukielto ensimmäisellä 50 metrillä. Varaslähdön ottaneet joukkueet hylätään.

Toiminta vaihdossa:

Vaihtoon tuleva kilpailija hiihtää maalin läpi -LEIMAA- ja jatkaa vaihtoalueelle, missä lähettää seuraavan osuuden viestinviejän koskettamalla matkaan vaihtopuomina toimivan nauhan yli. Seuraavan osuuden viestinviejä hiihtää karttatelineelle ja ottaa oman numeronsa mukaisen kartan telineestä. Vaihtoon tullut kilpailija siirtyy leimantarkastukseen ja luovuttaa kartan maalin toimitsijoille. Tämän jälkeen vaihtoon tullut kilpailija siirtyy tarvittaessa uudelleen vaihtoalueelle seuraavaa osuutta varten Emit-kortin nollauksen kautta.

Välinepiste

Maastossa ei ole välinepisteitä. Rikkoutuneen välineen tilalle voi vaihtaa uuden välineen henkilökohtaisessa kilpailussa maalialueen läheisyydessä ja viestissä maali-/vaihtoalueen läheisyydessä.

Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maalissa ON käytössä maalileimaus. Maaliin saapuvat kilpailijat poistuvat maalialueelta Emit-kortin tarkastuspisteen kautta järjestäjien ohjeita noudattaen.

Parisprinttiviestin maaliintulojärjestys määräytyy maaliviivan ylityksen perusteella. Epäselvissä tapauksissa tulojärjestyksen määrittää maalituomari.

Sprinttiviestissä kartat kerätään pois vaihdossa ja maalissa. Ne palautetaan viestien jälkeen tulostaulun läheisyydessä pahvilaatikoissa.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa.

Itkumuuri

Tulospalvelun yhteydessä.

Pukeutuminen, pesu ja WC

Lämpimiä pukeutumistiloja on hiihtostadionin huoltorakennuksessa (alakerta). Pesutilat kilpailukeskuksessa pesuhuoneissa. Pesutilojen rajoitetun koon vuoksi toivomme, että kilpailijat eivät säilytä varusteitaan pesutiloissa! Kilpailukeskuksessa WC-tiloja mm. ravintolarakennuksen sisällä ja pesutiloissa ja yksi ulko-ovella varustettu hiihtostadionin kellariosassa.

Tulostaulu ja palkintojen (AM-mitalit) jako

Tulostaulu maalialueen lähistöllä.

Nuorten sarjojen H/D12-H/D14 sekä H/D21 sarjojen palkintojen jako sprintin tulosten selvittyä lauantaina n. klo 11.30. Muiden sarjojen palkinnot sekä parisprinttiviestin palkinnot voi noutaa kilpailutoimistosta tulosten valmistuttua. Sarjojen kolmelle parhaalle jaetaan AM-mitalit. Noutamatta jääneistä AM-mitaleja EI toimiteta jälkikäteen.

Ensiapu

Kilpailukeskuksen ravintolarakennuksessa.

Kahvio

Kisaravintolassa tarjolla mm. kahvia, voileipiä, sämpylöitä, banaania ja energiapatukoita. Lisäksi tarjolla vohveleita hintaan 2€/kpl. Ulkona makkaranmyyntipiste.

Rehtiä kilpailumieltä

Kauhajoen Karhu ry / suunnistusjaosto